NEDERLANDSTALIGE GIDS IN ISTANBUL

 

BELGIN KURAN

Mijn naam is Belgin Kuran en ik ben een Nederlandstalige Gids in Istanbul. Ik ben geboren en getogen in Belgie, in 1967. Belgin is een echte Turkse naam die toevallig op het woord 'Belgie' lijkt. Dus makkelijk te onthouden !

Al meer dan 25 jaar woon ik permanent in Istanbul. Puur door de grote liefde voor mijn land ben ik teruggekeerd naar Turkije. Sinds 1999 werk ik als staatsgids voor de academische groepen, delegaties, VIP's, bedrijfsreizen en religieuze groepen. Vanaf 2014 werk ik ook in het Engels. Ik werk als freelance gids maar ik heb ook met grote touroperators zoals Omnia Travel, Voyage & Cultuur en Kras gewerkt en werk nogsteeds met verschillende Nederlandse en Belgische reisagentschappen en groepen. Alvorens ik met gidsen begon, heb ik vele jaren als journalist gewerkt bij een Turks politiek dagblad. Ik ben ook de schrijfster van een boek over NGO's (Niet Gouvernementele Organisaties) in Turkije.

In deze prachtige stad wil ik u heel graag als gids begeleiden. Ik ben ervaren in het rondleiden van gezelschappen met kinderen van alle leeftijden. Ik hou ook altijd rekening met de interesses van uw kinderen. Het is altijd zo fijn om de gezichten van de kinderen te zien terwijl ze de verhalen van 1001 nachten bluisteren. De moeilijkste vragen krijg ik ook altijd van de kinderen...En meestal komt ook de waarheid uit een kindermond.

Mijn specialiteiten zijn; archeologie, kunstgeschiedenis en culinaire tours. Maar het kan ook zijn dat u belangstelling hebt voor totaal een andere thema. Laat mij dus horen waarvoor u interesse hebt. Het wordt dus nooit een standaart tour.

De top drie voor mij in Istanbul is zeker de Chora Klooster, Het Moderne Kunst Museum (Istanbul Modern) en een stadstour met een Oldtimer.

Dus indien u zin hebt om deze bruisende kleurrijke stad te bezoeken, aarzel dan niet om mij te contacteren. Ik zal u als Nederlandstalige Gids in Istanbul met heel veel plezier door 'mijn' stad gidsen, de stad die 24u wakker is...

 

 

Allerbeste Belgin,

Nogmaals hartelijk dank om ons het kloppend hart van Istanbul hebt laten zien en ons te laten meegenieten van de rijke cultuur. Je inzichten en standpunten hebben me dichterbij het Turkije van vandaag gebracht met zijn diversiteit, zijn fierheid en zijn positie in de wereld. Wat me het meest getroffen heeft: het Chora klooster, de verhalen van de Harem en de lunch tussen de Turken.

Bedankt om ervoor te zorgen dat we in familie de historische WK-match konden bijwonen in een kleine café tussen je landgenoten die hevig mee supporteerden voor de ‘’Belgen’’. Het blijft een onvergetelijke familiereis die ik iedereen kan aanraden in de handen van Belgin. Lieve groetjes uit Gent. Sophie

 

Tijdens ons bezoek aan Istanbul konden we rekenen op Belgin. Als uitstekende gids loodste ze ons heel vriendelijk door de stad. Haar deskundige uitleg over de geschiedenis en de actualiteit maakten onze trip naast amusant ook super leerrijk. Gewoon top ! Inge & Stef

 

Hallo Belgin,

Zoals beloofd  nog een foto van het prachtige  bruidspaar met Nederlandse gasten.

We willen je graag nogmaals bedanken voor de geweldige dag die je ons bezorgd hebt . Die dag was echt het hoogtepunt van ons weekendje. Je hebt ons zoveel moois laten zien. Door jouw uitleg hebben we zoveel meer gezien en krijgt het veel meer betekenis.

Naast alle informatie vonden we het ook gezellig met jou en ik denk dat je goed aanvoelde waar onze behoefte en belangstelling lag.

Ook de volgende dag hadden we volop profijt van de uitleg die jij ons alvast gegeven had over het paleis.

We wensen je heel veel goeds toe en wie weet tot ziens.

Lieve groeten uit Nederland,

Liesbeth, Eric, Leo, Carla en Jose.

 

 

Beste Belgin,

Ik was één van de reizigers in Istanbul en wil jou speciaal bedanken voor de begeleiding. Jij was het perfecte team samen met Marc, ons Reisboerke. Je deed zoveel extra's en toen één dame ten val kwam terwijl Marc op zoek was naar een verloren schaap, heb je onmiddellijk alle verantwoordelijkheid op je genomen. Mooi om zien en we voelden ons helemaal veilig onder jouw vleugels. Zeker 10/10 en een bank vooruit!

Ik wens je verder veel geluk en succes in Istanbul en wie weet, tot nog eens in jouw prachtige land.

Hartelijke groet,

Lut Embrechts

 

Beste Belgin,

In naam van ons allen bedank ik u voor de dansshow die u aanbevolen had.

Wij hebben een prachtige voorstelling gezien en super genoten.

Nogmaals dank voor de 2 onvergetelijke dagen , en mocht u in België zijn aarzel niet om ons te contacteren indien u naar Gent komt.  Het aanbod heeft geen vervaldatum?

Vele groeten Paul Dewispelaere (Chantal)